După abuzurile de la masa de Paşte, cu siguranţă este nimerită o cură de detoxifiere a organismului. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne recomandă să consumăm multe fructe şi legume bio.
Zilele libere, relaxante, în care majoritatea creştin-ortodocşilor au consumat mâncăruri grele – carne de miel, drob, fripturi, mici şi băuturi alcoolice –, şi-au pus amprenta asupra siluetei şi au umplut organismul de toxine. Pentru a scăpa de ele trebuie să faceţi multă mişcare şi să fiţi mai optimişti.
Scăpaţi de stres
„Pentru a exista o armonie în organism trebuie, în primul rând, să scăpaţi de stres, să vă hidrataţi suficient şi să consumaţi multe fructe şi legume bio. La fel de important este să respectaţi cele trei mese principale ale zilei şi să consumaţi doar carne de peşte sau pui”, ne sfătuieşte prof. dr. Mencinicopschi.
Eliminaţi E-urile
Pentru eficienţă, pe durata curei de detoxifiere nu trebuie să consumaţi alimente care conţin E-uri. „Meniul ideal trebuie să fie compus din alimente ce provin de la ferme sau culturi ecologice. De asemenea, procentul în care combinăm alimentele este important. Pe farfurie, 50% trebuie să fie legume şi 50% carne”, susţine specialistul.
Cum „combateţi” mielul
„Carnea de miel se digeră greu şi cum în aceste zile mulţi au consumat-o din belşug, acum ar trebui să vă axaţi pe o dietă formată preponderent din fructe şi legume. Evident, bio. Acestea pot fi consumate ca atare, sub formă de salate sau preparate la aburi”, explică prof. Mencinicopschi.
Apa cu lămâie, de ajutor
În orice dietă pentru curăţarea organismului de toxine trebuie apă cu lămâie, să beţi multe ceaiuri din plante, sucuri naturale şi să consumaţi ceapă şi usturoi. „Pentru detoxifierea ficatului se recomandă d