Deşi diferenţele culturale dintre New York şi Coreea de Nord sunt foarte mari, o tânără care a părăsit ţara comunistă, iar acum se află în SUA, a realizat o paralelă între felul în care sunt marcate anumite sărbători în fosta şi în actuala sa ţară.
„Este o adevărată provocare să mă hotărăsc asupra unui aspect pentru a sublinia diferenţele, dar cred că obiceiurile din preajma sărbătorilor reprezintă cea mai semnificativă discrepanţă dintre cele două culturi“, a scris Park Ji Woo pentru „NkNews“.
În Statele Unite, Crăciunul şi Ziua Recunoştinţei sunt sărbătorile care se bucură de cea mai mare popularitate. Fiind un oraş internaţional, sute de mii de turişti sunt atraşi de New York pentru a-şi petrece sărbătorile. Indiferent de motivele pentru care oamenii aleg New York, Ji Woo crede că cei mai mulţi vin pentru reducerile consistente oferite de magazine.
În ciuda faptului că vin din ţări diferite şi vorbesc alte limbi, turiştii au interese comune în materie de modă şi cumpărături, ceea ce o îndreptăţeşte pe Ji Woo să afirme că „New York reprezintă, într-adevăr, o piaţă globală“.
Ea se declară impresionată de paradele americanilor. „Nu mai văzusem niciodată o paradă publică. Sigur că în Coreea de Nord am văzut de multe ori la televizor paradele militare. Devenise însă plictisitor pentru că mă uitam în fiecare an şi nu vedeam nicio schimbare. În New York, când am văzut mulţimea îmbrăcată în costume speciale, exprimându-şi liberă bucuria, m-am simţit fericită şi relaxată. Atmosfera a fost complet diferită de cea a paradelor din Coreea de Nord“, a mărturisit tânăra.
Pomul de Crăciun din Rockefeller, New York, în 2012 FOTO AFP
Cei mai importanţi oameni din lume
Nord-coreenii nu sărbătoresc Crăciunul sau Ziua Recunoştinţei, deoarece guvernul a interzis religia şi nu celebrează nicio personalitate, cu excepţia z