A plecat Regele Mihai cu un tren plin cu averi? Cine a fost Carol I? Sunt câteva dintre întrebările la care încearcă să răspundă televiziunea de ştiri în cadrul campaniei “10 Mai, Ziua Independenței, Ziua Regalității".
Au scris istoria modernă a României şi au înțeles că destinul unei țări înseamnă și onoare și jertfă. S-au confundat cu idealurile unei națiuni și au câștigat prețuirea unui popor, luptând pentru independența sa. Sunt regii României, iar Digi24 le acordă, pe parcursul acestei săptămâni, și în mod special, în ziua de vineri, 10 mai, ample spații în programele de știri, în cadrul campaniei “10 Mai, Ziua Independenței, Ziua Regalității".
În exclusivitate și în premieră Digi24 face un portret al Principelui Nicolae. Principesa Margareta își amintește și ea de anii copilăriei, de tatăl său și de suferințele acestuia, exilat departe de țară. Într-o serie de materiale pentru care s-a muncit câteva luni, difuzate in Jurnalele de știri, vor fi dezbătute și demontate miturile comuniste cu privire la familia regală - caricaturi, mitul trenului plin cu averi, cel al fugii Regelui.
Dincolo de poveștile de cancan și detalii spumoase din istoria monarhiei se ascunde adevărul istoric.Vineri, 10 mai, pe parcursul întregii zile, Digi24 difuzează o serie de reportaje care spun povestea "Regilor României". În cursul întregii zile, telespectatorii vor afla ce a însemnat regalitatea pentru România, cum a făcut diferența familia regală în politica internă și externă, deseori prin sacrificiul personal.
Echipele Digi24 au filmat în locurile speciale unde au locuit sau locuiesc regii României, precum Palatul Regal si Palatul Elisabeta, din București, castelele Peleş, Bran, Balcic sau Savârşin. Ion Caramitru, istoricii Alin Ciupla, Andrei Pippidi, Lucian Boia, Filip Iorga, Diana Mandache, avocatul Casei regale, Adrian Vasiliu, vorbe