Unitatea de Primiri Urgenţe ar putea beneficia din nou de produs antitetanic folosit pentru a preveni dezvoltarea tetanosului în urma plăgilor tăiate, înjunghiate, în anumite cazuri a muşcăturilor etc.
Ultimul produs folosit, Tetavax, lipseşte de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina de săptămâni întregi, iar firmele importatoare au anunţat doar că nu mai pot asigura produsul, nu şi când ar putea relua aprovizionarea. În cele din urmă conducerea spitalului a hotărât să achiziţioneze vaccinul dT, forma pentru adulţi, recomandat de Ministerul Sănătăţii alături de un alt produs.
„Noi am hotărât să cumpărăm dT, însă cred că vom comanda mai puţin de 500 de fiole, cât s-a transmis necesarul lunar la UPU”, a declarat epidemiologul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Cătălin Pătru.
Serviciul Achiziţii din cadrul SJU urmăreşte în fiecare zi sistemul electronic, însă Tetavax este în continuare de negăsit. Între timp, prin DSP s-a transmis un necesar şi la Ministerul Sănătăţii, de unde s-au dat asigurări că până spre sfârşitul lunii mai se va realiza o achiziţie centralizată, iar antitetanicul va ajunge în spitale. Până atunci, produsul dT va fi achiziţionat la preţuri de trei ori mai mari decât Tetavax şi de mai mult de 10-12 ori mai mari decât VTA produs până în 2010 de Institutul Cantacuzino.