Chiar dacă uneori nu o foloseşti, trusa de prim ajutor poate fi foarte importantă în anumite situaţii. Nu ocupă loc mult şi singura ta grijă este ca produsele aflate în ea să fie în termenul de garanţie. Specialista noastră, dr. Elena Mihai, îţi spune ce trebuie să conţină cele trei truse pentru a fi cât mai practice. Chiar dacă uneori nu o foloseşti, trusa de prim ajutor poate fi foarte importantă în anumite situaţii. Nu ocupă loc mult şi singura ta grijă este ca produsele aflate în ea să fie în termenul de garanţie. Specialista noastră, dr. Elena Mihai, îţi spune ce trebuie să conţină cele trei truse pentru a fi cât mai practice.
Trusa de acasă. Trebuie să conţină: un termometru (de preferat digital), o cutie cu comprese sterile, leucoplast, o faşă elastică, o foarfecă, bandaje, nurofen şi paracetamol, alcool sanitar, o sticlă cu apă oxigenată, tinctură de iod sau rivanol, un unguent împotriva arsurilor. În general nu e bine să existe medicamente în casă. La nevoie, le procuri cu acordul medicului de familie. Cele pe care le ai trebuie păstrate într- un dulap cu cheie.
Trusa de voiaj. Pe lângă tratamentele uzuale ale familiei, aceasta ar trebui să conţină: cardul de asigurare medicală, carnetele cu vaccinuri, un termometru, o cutie cu comprese sterile, faşă elastică, leucoplast, bandaje, tampoane cu alcool, prafuri antiseptice cutanate. Medicamente: împotriva răului de transport, împotriva durerilor, împotriva diareei, împotriva răcelii, unguente antiinflamatorii (în caz de luxaţii, entorse).
Trusa de maşină. Chiar dacă se găsesc truse deja echipate, iată ce nu trebuie să lipsească din aceasta: prafuri antiseptice cutanate, comprese sterile, o faşă elastică, leucoplast, pansamente, o pătură, o foarfecă cu vârfuri boante, un garou, alcool sanitar, dispozitiv pentru respiraţie gură la gură, feşe tifon, bandaj triunghiular, pansament steril absorbant, m