Anul acesta carnea de miel s-a dovedit a fi un lux pentru gorjeni. Deși ciobani au scos pe piață cele mai bune exemplare din turma lor, acest lucru nu le-a crescut vânzarea. Vântul a bătut în târgul de miei amenajat înainte de Paște pe digul Jiului. Vina a purtat-o prețul prea mare pentru buzunarele târgujienilor stabilit de ciobani pentru tradiționala carne de miel.
Cei peste 20 de ciobani care au participat la târgul mieilor nu au avut foarte mult noroc anul acesta. Prețul de 25 de lei/kg de carne de miel nu a atras clienții. Deși vânzarea a fost slabă, comercianții nu au fost dispuși să lase foarte mult din preț pentru a-și vinde marfa, doar unii dintre aceștia s-au arătat interesați să negocieze prețul inițial, cerând cu 2,3 lei mai puțin, însă nici acest lucru nu a atras mai mulți clienți. ,,E prea scump pentru salariile pe care le avem noi. Câștig 700 de lei pe lună și am doi copii, nu îmi permit să dau 250 de lei pe un miel de 10 kilograme. Aș fi vrut să iau unul mai mic, dar nu am găsit. Ciobanii nu sunt dispuși să negocieze, mai aștept până mâine, poate mai lasă la preț”, a spus Mariana, gestionar, cu două zile înainte de Paște.
Au preferat puiul
Prețul mare pe care ciobanii l-au cerut pentru un kilogram de carne de miel i-a determinat pe gorjeni să se îndrepte către un alt fel de carne, o carne mai accesibilă ca preț, carnea de pui. Potrivit comercianților, vânzările la carnea de pui au crescut considerabil în perioada Sărbătorilor Pascale. ,,S-a vândut neașteptat de bine carnea de pui. Cred că prețul prea mare al cărnii de miel i-a determinat pe mulți să se îndrepte către pui, care e mult mai accesibilă, un pui întreg poate costa și 15 lei”, a spus Ionela, gestionar.
Anul acesta carnea de miel s-a dovedit a fi un lux pentru gorjeni. Deși ciobani au scos pe piață cele mai bune exemplare din turma lor, acest lucru nu le-a