Există o îngrijorare în rândul angajaţilor CE Oltenia, că prin politica bine dirijată de a vinde tot mai puţin energie termo, se urmăreşte scăderea preţului la care va fi vândut pachetul minoritar de acţiuni sau chiar privatizarea majoritară anul viitor. Este punctul de vedere al lui Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinte FNME, care a explicat de ce 5.000 de mineri vor protesta pe 24 mai în faţa sediului ANRE din Bucureşti.
Cinci mii de mineri vor protesta pe 24 mai la Bucureşti, în faţa sediului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, pe care sindicatele din mine-energie o acuză de „sabotare şi falimentare a producţiei de energie din România şi implicit a economiei”. Acţiunea este precedată de pichetarea timp de mai multe zile a sediului ANRE.
Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine-Energie, Ion Ruşeţ, a declarat că la baza sindicatului există îngrijorarea că se urmăreşte reducerea valorii pe bursă a acţiunilor CE Oltenia care urmează a fi listate sau chiar privatizarea majoritară. „Avem impresia că o politică bine dirijată ne pune în situaţia de a vinde tot mai puţină energie, astfel încât pierderile să fie consistente iar valoarea de piaţă a acţiunilor CEO să scadă”, a spus Ruşeţ la Radio Infinit. Ruşeţ a spus că sunt îngrijorătoare şi declaraţiile contradictorii ale factorilor de decizie, fiind miniştri care susţin privatizarea, alţii care spun că nu se pune această problemă.
„Ion Călinoiu să se facă auzit la nivel naţional”
Interesant este că acţiunea de pichetare iniţiată de FNME este susţinută şi de politicienii PSD Gorj, care au fost în permanentă contradicţie cu sindicaliştii lui Marin Condescu. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, s-a declarat un susţinător al acţiunii. „Protestele sunt un lucru bun. Sindicatele au înţeles că, dacă vin în sprijinul administraţiei, pot reuşi împreună. Trebuie să facă front co