Dacă eşti un fan al cumpărăturilor pe Internet, atunci ştii ce înseamnă să-ţi plăteşti online factura la telefonie, la gaze, să-ţi cumperi bilete la concerte, bilete de avion sau cum să-ţi plăteşti o întreagă vacanţă.
Aşadar, cu siguranţă te-ai întâlnit şi cu sistemul 3D Secure! Potrivit unui comunicat remis România liberă, PayU a adunat întrebări de la români care cumpără online şi, pe baza lor, a întocmit un ghid despre ce înseamnă şi cum funcţionează 3D Secure.
Citeşte şi TAXELE ASCUNSE ale cardurilor de credit
1. Parola pentru plăţi online, similară PIN-ului de la bancomat
3D Secure este un serviciu de securitate dezvoltat de Visa & Mastercard care îţi oferă posibilitatea de a stabili o parolă specială pentru plata online. Această parolă îţi va fi solicitată într-o pagină separată, după ce introduci datele cardului. Nu ai posibilitatea să îţi salvezi parola, o vei introduce de fiecare dată când plăteşti online iar tranzacţia nu va fi finalizată dacă parola nu este corectă.
2. Ţi-ai pierdut cardul? 0 posibilităţi de utilizare neautorizată a cardului tău bancar
Ţi-ai pierdut cardul? Chiar dacă tu ai anunţat pierderea după câteva ore şi cineva l-a găsit între timp, nu îl va putea folosi, deoarece pentru utilizare la bancomat este protejat de PIN iar pentru utilizare în mediul online, este protejat de parola 3D Secure. Astfel, banii rămân în siguranţă în contul tău.
3. Şi totuşi, ai observat o tranzacţie neautorizată? Îţi primeşti banii înapoi, integral!
În România, cea mai mare parte a magazinelor online acceptă plăţi online în sistemul 3D Secure. Asta înseamnă că atunci când cumperi online, parola îţi va fi solicitată. Dacă totuşi cineva face o tranzacţie cu cardul tău, într-un magazin online care nu funcţionează în 3D Secure şi nu solicită parola, tu îţi vei primi banii înapoi. Sigur şi repede!
4. Îţi stabileşti pa