Secţia de procurori a CSM i-a audiat miercuri, 8 mai, peTiberiu Niţu, propus de Victor Ponta pentru funcţia de procuror general, Codruţ Olaru, propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general, şi pe Bogdan Licu, prim-adjunct. Tiberiu Niţu, audiat pentru a doua oară de CSM, nu a reuşi să fie convingător nici de această dată şi nu a fost în stare să răspundă coerent la multe din întrebările procurorilor CSM. Codruţ Olaru, actualul şef al DIICOT, a explicat că numărul mare de dosare din stocul Parchetului General poate fi redus prin delegarea forţată a procurorilor, preluarea poliţiei judiciare la Ministerul Public şi specializarea procurorilor.
Codruţ Olaru a susţinut şi faptul că Parchetul General trebuie să intre în CSAŢ şi să aibă drept de iniţiativă legislativă. Bogdan Licu a explicat că doreşte să le facă adrese de mail tuturor procurorilor şi să creeze un consiliul consultativ al procurorilor generali din teritoriu.
În şedinţa de joi, 9 mai, va fi audiată Laura Codruţa Kovesi, propusă pentru şefia DNA, şi Alina Bica, propusă pentru conducerea DIICOT.
Tiberiu Niţu neconvingător la al doilea interviu în faţa CSM
Primul care a fost audiat de secţia de procurori a CSM a fost Tiberiu Niţu, propus de Victor Ponta pentru funcţia de procuror general. De acestă dată, din componenţa secţiei a lipsit Daniel Morar, cel care la precedentul interviu l-a supus unor întrebări dificile, la care Niţu nu a reuşit să răspundă. Chiar şi fără Morar, Niţu a avut parte de o comisie total ostilă, el având multe momente în care nu a fost convingător în răspunsuri.
Preşedinta CSM, Oana Hăineală, l-a întreabat ce impact are intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură Civilă asupra secţiilor maritime din parchete. ”Nu am făcut o analiză. Voi aprofunda această chestiune”, a răspuns Niţu. Oana Hăineală i-a explicat, că prin intrarea în vigoare, Nou