Dosarul rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi, Vasile Astărăstoae, a fost trimis de magistraţii Curţii de Apel Suceava înapoi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru refacerea urmăririi penale. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 3 zile de la comunicare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei de e-learning, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea de fonduri europene şi conflict de interese, în formă continuată.
Astărăstoae a negat acuzaţiile şi spune că totul este o cacealma. "După cum se observă şi din comunicat, nu sunt acuzat de fapte de corupţie, menţionate anterior prin declaraţiile DNA, deşi s-a încercat să se inducă această idee în opinia publică. Pentru o mai bună informare este bine sa fie consultat site-ul www.umfiasi.ro, unde sunt postate rapoartele, realizate de experţi independenţi (Adevărul despre platforma de e-learning)", a declarat Astărăstoae.
Dosarul rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi, Vasile Astărăstoae, a fost trimis de magistraţii Curţii de Apel Suceava înapoi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru refacerea urmăririi penale. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 3 zile de la comunicare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cad