Premierul Victor Ponta afirmă că a cerut date legate de companiile care au depus documentaţii la privatizarea CFR Marfă şi că investitorii în cauză sunt serioşi, astfel că are încredere că aceştia pot aplica o strategie eficientă, adăugând că societatea poate fi viabilă, dar "nu e aşa uşor cum pare".
"Mă aştept ca oricare dintre cei trei - pentru că am cerut date, este vorba de investitori serioşi - am încredere ca oricare dintre cei trei trei să aibă capacitatea de a implementa o strategie pe termen mediu şi lung de eficientizare a companiei, păstrare a locurilor de muncă şi creşterea competiţiei pe piaţa internă şi pe piaţa directă", a spus Ponta.
Întrebat de jurnalişti dacă crede că statul va încasa suma estimată de 180 milioane euro în schimbul pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă, premierul a afirmat că orice discuţie serioasă porneşte de la cele 1,5 miliarde lei reprezentând datorii ale companiei şi de la faptul că CFR Marfă a pierdut, începând cu 2008, aproape jumătate din piaţa românească.
"CFR Marfă este o companie care poate fi făcută viabilă, dar nu e chiar aşa uşor cum pare. Deocamdată, faptul că cele trei companii participă la modul foarte serios ştiind şi de datorii, şi de problemele care există este un semn bun. Acum eu ar trebui să prezint CFR cum se prezintă pe la televizor, ca pe un diamant, dar nu-i chiar...Eu vreau să-l vând, dar nu cred că îi păcălim pe oameni, credeţi că nu ştiu câte datorii are CFR Marfă sau credeţi că dacă era pe profit îl mai vindeam? Nu-l mai vindeam", a adăugat Ponta.
Compania americană OmniTRAX, Grup Feroviar Român (GFR) şi asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria au depus documentaţia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfă, a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.
Licitaţia pentru