Curtea de Apel Suceava a decis miercuri să fie restituit DNA central, pentru refacerea urmăririi penale, dosarul privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi, în care este judecat şi preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae.
Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat, miercuri, în cazul cererilor formulate de avocaţii inculpaţilor în dosar, la termenul din 25 aprilie, privind restituirea cauzei la DNA.
Astfel, Curtea de Apel Suceava a decis ca dosarul să fie restituit DNA - structura centrală, pentru refacerea urmăririi penale. Totodată, sunt menţinute măsurile asiguratorii dispuse în acest caz.
Hotărârea Curţii de Apel Suceava poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
La termenul din 25 aprilie al procesului care se desfăşoară la Curtea de Apel Suceava şi în care Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România, este judecat, alături de alte 18 persoane, în dosarul privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a universităţii ieşene, avocaţii inculpaţilor au invocat mai multe excepţii privind neregularitatea actului de sesizare a instanţei.
Ei au solicitat completului de judecată admiterea excepţiei privind nulitatea actelor de urmărire penală şi restituirea cauzei la Parchetul competent pentru refacerea actelor de urmărire penală şi a actului de sesizare a instanţei.
Daniel Atasiei, avocatul lui Vasile Astărăstoae, a arătat că Serviciul Teritorial Iaşi al DNA nu ar fi avut competenţa materială de a efectua urmărirea penală în această cauză, argumentând că această competenţă ar fi aparţinut structurii centrale a DNA. El a mai spus că în cazul clientului său nu există o sesizare pentru a se putea începe urmărirea penală pentru conflict de interese, iar în sesizarea in