Ouăle roşii, cozonacul, pasca, drobul de miel şi friptura, stropite din plin cu vin, încarcă organismul cu toxine, de aceea nutriţioniştii recomandă ca după o astfel de perioadă de răsfăţ culinar să faceţi o cură de detoxifiere.
Ca la fiecare Paşte, de pe masa oricărui român nu au lipsit bucatele tradiţionale, drobul şi friptura de miel, ouăle roşii, cozonacul, pasca şi alte delicatese. Numai că tot acest festin încarcă organismul cu toxine, care ulterior provoacă oboseală, constipaţie, ten tern, tulburări digestive, balonări, uneori respiraţie urât mirositoare şi chiar hipertensiune arterială.
Dacă sunteţi tentaţi să nu consumaţi mai nimic pe parcursul următoarelor zile, nutriţioniştii susţin că aceasta nu este deloc o practică sănătoasă. Sfatul lor este să optaţi pentru consumul de salate şi mâncăruri uşoare, ba mai mult, să faceţi o cură de detoxifiere.
Sfaturi bune de urmat
Detoxifierea presupune o alimentaţie sănătoasă, moderată, cu alimente uşoare, din care nu au voie să lipsească fructele şi legume proaspete (abia culese din grădină, dacă este posibil). De asemenea, puteţi opta cu încredere pentru ceaiurile din plante medicinale. Recomandate sunt infuzia de merişor, ceai verde, gălbenele, ceaiul de urzică sau cel de păpădie.
Şi dacă vă întrebaţi care sunt legumele ce vă pot curăţa organismul, ajutându-vă să vă revigoraţi, să aveţi un tonus bun, trebuie să ştiţi că nutriţionişti citaţi de site-ul stilfeminin.ro recomandă varza crudă, salata verde, roşiile, castraveţii, urzica, spanacul, pătrunjelul, morcovul, sparanghelul, loboda, broccoli, ceapa verde şi leuşteanul. Fără a mai sta pe gânduri, înlocuiţi friptura de miel cu o salata sănătoasă, plină de vitamine, minerale şi fibre, care vă va ajuta să eliminaţi toxinele acumulate în organism.
Detoxifierea organismului este sinonimă, susţin specialiştii citaţi de site-ul eva.ro,