IAȘI. Doar 5 zile a reușit să se mențină funcțional telescaunul de la baza de agrement Ciric. Începând de pe data de 5 mai, imediat după defecțiune, acesta a intrat în revizie tehnică. ”Pentru a fi repus în funcțiune, după ce s-a înregistrat o defecțiune la sistemul de frânare, va trebui ca telescaunul să suporte o revizie tehnică ce va fi operată de către un inginer din partea producătorului”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași. Telescaunul, care a rezistat în funcțiune doar 5 zile, a costat 6,5 milioane de lei. Acesta face legătura între strada Aeroportului și strada Moara de Vânt, fără nici o legătură cu componenta de agrement a proiectului de modernizare a Ciricului. Lungimea pe orizontală a acestui telescaun este de 363 metri, lungimea pe coardă de 371 metri, iar diferența de nivel între stații este de 50 metri. Cele 20 de scaune au 4 locuri, capacitatea de transport fiind de 849 persoane pe oră.
În acest moment, capacitatea de transport a telescaunului este zero, acesta urmând să fie repus în funcțiune după 10 mai, atunci când pentru o plimbare cu telescaunul se vor impune tarife de 8 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.
IAȘI. Doar 5 zile a reușit să se mențină funcțional telescaunul de la baza de agrement Ciric. Începând de pe data de 5 mai, imediat după defecțiune, acesta a intrat în revizie tehnică. ”Pentru a fi repus în funcțiune, după ce s-a înregistrat o defecțiune la sistemul de frânare, va trebui ca telescaunul să suporte o revizie tehnică ce va fi operată de către un inginer din partea producătorului”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași. Telescaunul, care a rezistat în funcțiune doar 5 zile, a costat 6,5 milioane de lei. Acesta face legătura între strada Aeroportului și strada Moara de Vânt, fără nici o legătură cu componenta de agrement a proiectului de modernizare