Licitaţia pentru atribuirea contractului privind furnizarea biletelor de odihnă şi tratament este departe de a se fi încheiat. Două contestaţii, depuse de o asociaţie de firme şi de către o societate aparţinând unei organizaţii sindicale, vor ţine procedurile în loc şi, mai mult, în cazul în care CNSC le aprobă, ar putea chiar să repună pe rol licitaţia. Pe de altă parte, contestaţiile depuse au scos în evidenţă şi „dreptul” pe care l-au prevăzut, sub formă de comision, firmele participante. Surprinzător sau nu, firma Turism Sind Min, aparţinând FNME, a avut printre cele mai mari tarife, dar şi un comision pe măsură.
În contestaţia depusă de Sind Tour Operator, firmă aparţinând Federaţiei „Univers”, se cere revenirea asupra deciziei de anulare a licitaţiei şi descalificare a tuturor firmelor participante, luată de Complexul Oltenia. Totodată, sunt menţionate şi firmele care au participat, individual sau sub formă de asociere cu altele, dar şi tarifele practicate, ceea ce arată cam ce bani se scot din prestarea de astfel de servicii. Astfel, potrivit documentului, au fost înscrise individual două firme, Eximtur SRL Cluj Napoca şi Tropical Tour SRL Craiova, precum şi trei asociaţii de societăţi prestatoare de servicii turistice, prima fiind Asociaţia „Gorj”, formată din Guardo Tours, Gorj Turism, Carpatia SRL Târgu-Jiu, Turopa SRL Craiova şi Grupul de Comerţ şi Industrie pentru SC Carpatia SRL. Celelalte două sunt asociaţia formată din Sind Tour Operator şi Accent Travel & Events, precum şi asociaţia formată din Turism Sind Min SRL şi Perfect Tour SRL. Comisioane uriaşe pentru vacanţe „sociale”
În lista respectivă se menţionează că asociaţia „Gorjul”, formată din cele 5 societăţi din Târgu-Jiu şi Craiova, a venit cu un tarif mediu de 87,4 lei pentru fiecare zi de sejur, în preţ intrând cazarea, masa şi, acolo unde era cazul, tratamentul minerilor şi ener