Calare pe un armasar alb si imbracat in armura completa, Liviu Neagu strabate traseul Brasov - Codlea - Fagaras - Selimbar - Sibiu - Sebes - Hunedoara - Deva - Brad.
Neagu a initiat un proiect de reconstituire istorica a drumurilor comerciale si militare din secolele X - XIV intre tarile si provinciile romane.
Ideea i-a venit lui Liviu Neagu in urma cu trei ani, cand era instructor intr-o tabara medievala pentru copii de langa Brasov si a vazut ca, desi interesati de istorie, armament si calarie, copii nu prea stiu multe despre stramosii lor si timpurile medievale.
"Vreau sa demonstrez ca romanii nu-si omoara caii si nu-i folosesc numai la carnati si sarmale. Dar cel mai mult tin la retrezirea identitatii nationale, pentru ca politicienii incearca sa ne transforme, dintr-un popor al unei tari, intr-un popor al unui areal", a declarat cavalerul modern.
Proiectul, prevazut sa aiba o anvergura mai ampla, a inceput in 2012 cu ruta Iasi - Vatra Dornei - Targu Secuiesc - Brasov, dar s-a incheiat la putina vreme dupa iesirea din Iasi, datorita soferilor care claxonau si au speriat calul.
Sultan, un armasar pur-sange arab, a scapat doar cu o julitura dupa ce s-a ridicat in doua picioare si s-a lovit de parapetul unui pod.
Anul acesta, Neagu si-a propus un traseu mai lung, care sa strabata nu numai drumul campaniilor lui Mihai Viteazul, dar sa ajunga si la Complexul Memorial inchinat lui Avram Iancu, craiul motilor.
In afara traseului propriu-zis, Neagu si-a propus sa cercetaze nemijlocit tehnici de calatorie calare, de campare in conditii de campanie si sa intocmeasca un profil psihologic al luptatorului medieval.
Neagu, antrenor cu centura neagra in Aikido, este un impatimit al scrimei cu sabia sau katana si un colectionar de arme si armuri. In fiecare an, el participa la festiva