Colesterolul are o importanta vitala in producerea hormonilor, a compusilor celulari si a invelisurilor protectoare ale nervilor, dar organismul este perfect capabil sa fabrice tot colesterolul de care are nevoie, fara ajutorul alimentatiei. Organismul dumneavoastra nu cere mai mult, iar daca consumati un surplus de colesterol, el nu-l utilizeaza. De aceea este atat de importanta alimentatia in controlul colesterolului. Daca consumati prea mult, excedentul va bloca circulatia in vene si artere, iar aceste blocaje sunt responsabile pentru atacurile vasculare si crizele cardiace. In afara de medicamente, colesterolul poate fi tinut in frau si cu ajutorul unor alimente si plante. Iata cateva remedii naturiste pentru scaderea colesterolului: 1. Bautura anti-colesterol.
Varsati o cana de lapte de soia in bolul mixerului, adaugati doua linguri de seminte de in inmuiate in prealabil, si cateva fructe rosii, proaspete sau congelate. Mixati toate ingredientele. Proteina din soia si semintele de in fac sa scada nivelul colesterolului rau si il ridica pe cel bun, in vreme ce fibrele continute in fructele rosii duc la scaderea valorilor generale ale colesterolului. 2. Uleiul de germeni de porumb
Un tratament naturist deosebit de eficient pentru reducerea colesterolului este uleiul de germeni de porumb, cu conditia ca acesta sa fie utilizat in stare naturala, deoarece prin prajire sau fierbere isi pierde proprietatile curative. In consecinta, il puteti folosi cu succes atat la salate, precum si la mancaruri gatite, dar in acest caz uleiul se va adauga la sfarsit, dupa prepararea lor prin fierbere. 3. Infuzie de frunze de maslin
Se bea, timp de 21 de zile pe luna, 3 cani de infuzie preparata din 10 frunze de maslin la o cana de apa. Infuzia trebuie consumata cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. 4. Boabe de mustar
De tr