La Sibex, speculatorii au stat în expectativă în prima parte a şedinţei de miercuri. După circa şapte ore de tranzacţionare, numărul contractelor era de 250 iar valoarea tranzacţiilor se cifra la 2,6 milioane de lei. Direcţia cotaţiilor nu era una unitară, difrenţiindu-se în funcţie de segment şi produs.
Pentru a doua zi la rând, centrul de greutate al speculaţiilor se menţinea pe segmentul derivatelor valutare, după cum indicau datele culese după jumătate de şedinţă. Au ieşit în evidenţă în mod special derivatele valutare ce au ca activ suport cursul de schimb euro/dolar. Concret, participanţii au încheiat 111 contracte EURO/USD_RON pe scadenţa iunie. Moneda unică avea un traseu ascendent şi se aprecia cu 0,62%, fiind estimată la 1,31660 USD. Direcţia urmărea pieţele externe, unde euro s-a apreciat faţă de majoritatea concurenţilor săi, după datele pozitive din Germania şi după o vânzare solidă de obligaţiuni în Portugalia. În acest context, speculatorii de pe pieţe şi-au redus poziţiile împotriva monedei comune.
Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones interesul era redus după prima jumătate a şedinţei, speculatorii aşteptând deschiderea de pe Wall-Street pentru a-şi contura strategiile. Deşi pe piaţa americană indicele a trecut pentru prima dată peste pragul de 15.000 de puncte în şedinţa de marţi, la Sibex, închiderea şedinţei precedente l-a găsit sub acest nivel. Mai mult, miercuri, direcţia era una descendentă, cotaţia pe scadenţa iunie pierzând 27 de puncte şi valorând 14.963 de puncte. Numărul contractelor era de numai 49. Nici futures-ul de peste ocean nu a fost un catalizator semnificativ pentru speculatorii de la Sibex, variaţiile acetuia fiind modeste, în condiţiile în care se aşteptau rezultatele unor companii cum sunt News Corp sau Monster Beverage Corp.
De pe segmentul derivate pe acţiuni se tranzacţionau DESIF 5 şi DESIF4, p