La un an de la instalare, premierul Victor Ponta si guvernul sau se mentin la cote de incredere foarte bune desi performantele sale economice sunt modeste, planul de guvernare lipseste, putinele masuri sunt adoptate haotic, liberalii afla deseori de la TV despre intentiile primului-ministru, nepotismul a devenit politica de stat, PSD si PNL sustin public politicieni acuzati de coruptie in loc sa se delimiteze de ei si cu toate acestea opinia publica le acorda credit masiv. Vi se pare putin lucru? Aruncati o privire in Franta pentru a vedea cum se poate prabusi in cateva luni increderea unor politicieni. Pentru mult mai mult, liderii USL sunt bine-merci dupa un an. De ce unii platesc iar altii nu?
Aceasta este, de fapt, o mare realizare a premierului Victor Ponta. Guverneaza prost, dar sta bine. Nu e putin lucru.
Actiuni care ar darama alte guverne se dovedesc in cazul nostru inofesive. Bombe care ucid in alta parte destine politice se fasaie la noi in cateva zile. Nastase, Voiculescu si Fenechiu la un loc nu reusesc sa stirbeasca increderea in Guvernul Ponta oricat s-ar stradui zilnic.
Insusi Victor Ponta are toate motivele sa fie putin derutat. Daca nu taie pensii si salarii, ce altceva trebuie sa faca totusi un premier daca prin absurd isi pierde mintile si vrea neaparat sa se comporomita? Greu de spus dupa ultimul an. Isi mai aminteste cineva de plagiatul lui Victor Ponta? Daca tot implineste un an in fruntea guvernului ar fi bine sa ne amintim. Prin Europa, acuzatia de plagiat a facut ravagii. A scos din circuit sefi de stat, ministri, politicieni. Numai la noi premierul a trecut prin tot tambalaul ca gasca prin apa.
Va mai amintiti cum tuna Victor Ponta anul trecut impotriva gazelor de sist si impotriva instrainarii resurselor "pe nimic"? In treacat fie spus, aceste teme le regasim in motiunea de cenzura care au du