Conform Western Union Company, Paştele reprezintă una dintre cele mai active perioade pentru trimiterile de bani către ţările ortodoxe. Potrivit datelor înregistrate de companie, transferurile de bani către România au înregistrat o creştere semnificativă, de aproximativ 20%, în preajma Paştelui. Studiile de piaţă efectuate de Western Union arată că peste 30% din consumatorii din ţările ortodoxe primesc transferuri de bani drept cadou cu diverse prilejuri, inclusiv pentru sărbătorile de peste an. "După ocaziile speciale - cum ar fi aniversările, nunta sau Crăciunul - Paştele este cel mai important prilej pentru oferirea de cadouri", a declarat Gabriel Sorbo, director regional Western Union pentru Italia, Spania, Portugalia, Grecia, România, Bulgaria, Cipru şi Malta.
"Vedem acest fapt reflectat şi în cifrele noastre. Cu prilejul Paştelui, transferurile de bani către România au atins un vârf de creştere de aproape 20%", a spus Sorbo.
Potrivit studiilor Western Union, oferirea de cadouri în bani se numără printre primele trei motive pentru care consumatorii fac transferuri de bani. Cum tot mai multe persoane care trăiesc în străinătate nu-şi mai pot permite să-şi viziteze familiile, sunt tot mai numeroşi cei care optează să trimită acasă cadouri în bani.
Efectele crizei economice sunt resimţite de consumatorii din întreaga lume, inclusiv de către migranţii români. Studiile Western Union arată că, la nivel global, aproximativ 89% dintre consumatorii care folosesc serviciile de transfer de bani ale companiei sunt migranţii care şi-au părăsit ţările de origine în căutare de noi oportunităţi economice. Majoritatea migranţilor din România trăiesc în ţări din Europa de Vest, unde creşterea economică a fost foarte slabă - în 2012, produsul intern brut în zona Euro s-a contractat cu 0,5%, iar rata şomajului este în creştere, conform datelor publicate recent