Berea fabricata din frunze de coca, cunoscute mai ales ca plantele din care se fabrica cocaina, a devenit principala preferinta a turistilor care viziteaza Bolivia.
In ciuda imaginii negative a frunzelor de coca, acestea sunt folosite si mestecate incepand cu mii de ani in urma de populatiile indigene aflate in zona Anzilor din America de Sud. Sucul prelucrat din aceste plante, cunoscut pe plan local sub denumirea de soroche, este folosit ca medicament pentru stoparea durerilor abdominale si a raului de inaltime, efecte pe care le are acum si acest produs.
"Berea este principalul lucru pe care ni-l cer turistii, acestia fiind in primul rand atrasi de a incerca ceva nou. Mai mult, pentru multi dintre ei reprezinta principalul mic-dejun", a declarat Alejandra Orihuela, proprietara unui bar din Aymara, informeaza Hurriyet.
Berea a fost realizata pentru prima data in 2011 de fabrica Cerveceria Vicos, aflata in sud-estul orasului Sucre, fiind o bautura nefiltrata cu un continut de 5% alcool, culoarea si gustul fiind date de imbinarea frunzelor de coca cu hamei.
Berea fabricata din frunze de coca, cunoscute mai ales ca plantele din care se fabrica cocaina, a devenit principala preferinta a turistilor care viziteaza Bolivia.
In ciuda imaginii negative a frunzelor de coca, acestea sunt folosite si mestecate incepand cu mii de ani in urma de populatiile indigene aflate in zona Anzilor din America de Sud. Sucul prelucrat din aceste plante, cunoscut pe plan local sub denumirea de soroche, este folosit ca medicament pentru stoparea durerilor abdominale si a raului de inaltime, efecte pe care le are acum si acest produs.
"Berea este principalul lucru pe care ni-l cer turistii, acestia fiind in primul rand atrasi de a incerca ceva nou. Mai mult, pentru multi dintre ei reprezinta principalul mic-dejun", a