Investitori din mai multe ţări sunt interesaţi să cumpere "Oltchim", potrivit părţilor implicate în procesul de restructurare a combinatului de la Vâlcea.
Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al "Oltchim", a fost, ieri, într-o vizită de lucru la combinat, împreună cu o persoană de la Fondul de investiţii israelian "Fortissimo Capital", care este interesat de privatizarea companiei, fiind primul investitor care a semnat un acord de confidenţialitate ("non dis-closure agreement").
Domnul Piperea ne-a precizat: "Reprezentanţii fondului de investiţii au vizitat «Oltchim» şi, probabil, în două-trei săptămâni vor face o analiză proprie asupra situaţiei în vederea participării la procesul de privatizare". Domnia sa a adăugat că, în urmă cu două zile, a avut discuţii cu un alt investitor strategic. Ieri, Gheorghe Piperea s-a întâlnit cu un al treilea investitor interesat de Oltchim. Potrivit domniei sale, cei doi posibili cumpărători ai combinatului de la Vâlcea sunt din Asia Centrală şi, respectiv, din zona Asiei de Sud.
La rândul său, Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, ne-a spus că astăzi, la ora 12, urmează să meargă la "Oltchim" cu o delegaţie din Turcia, interesată, de asemenea, de preluarea combinatului.
Potrivit domnului Blănculescu, există şi un combinat petrochimic din Rusia, "altul decât TISE", care intenţionează să cumpere combinatul vâlcean.
"Acest combinat a mai participat la discuţii pentru achiziţia «Oltchim» şi în anii 2007 şi 2009, intenţiile lor (n.r. ale investitorilor ruşi) fiind foarte serioase", ne-a precizat domnul Blănculescu.
Domnia sa a adăugat că, în anii tre Domnia sa a adăugat că, în anii trecuţi, negocierile cu reprezentanţii combinatului din Rusia au eşuat întrucât preţul cerut de stat, respectiv 1,1 miliarde euro, a fost prea mare.
"Investitorii ruşi ne-au avertiza