Pentru prima ediţie a acestui eveniment, Primăria Craiova urmează să cheltuiască din bugetul local circa 350.000 de lei.
În 1997, fostul primar Vasile Bulucea a iniţiat organizarea din bani publici a Zilelor Municipiului Craiova, în preajma Sfântului Dumitru, patronul spiritual al Craiovei. Aceste festivităţi au fost continuate de Antonie Solomon în cei opt ani cât acesta a fost primar. Urmaşa lui în fruntea primăriei, Lia Olguţa Vasilescu, a venit cu ideea mutării pe 1 iunie a Zilei oraşului. Cum, însă, aceste manifestări nu i s-au părut suficiente, întâia femeie a urbei a iniţiat încă o chermesă din bani publici. Noua găselniţă se numeşte „Zilele Mihai Viteazul“.
Expoziţii şi simpozioane
Primăria Craiova a anunţat ieri programul final al manifestărilor dedicate Zilelor „Mihai Viteazul“, aflate la prima ediţie. Festivităţile dedicate fostului Ban al Craiovei, făuritor al Marii Uniri de la 1600, vor costa circa 350.000 de lei, banii fiind asiguraţi din bugetul municipal.
Manifestările încep joi, 9 mai, cu un simpozion intitulat „Mihai Viteazul şi Bănia“, ce se va desfăşura de la ora 10.00 la Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei. La Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ va avea loc, de la ora 11.00 - atât în salonul Vollard, cât şi în salonul Medieval - un vernisaj de pictură al elevilor olimpici ai Liceului de Artă „Marin Sorescu“, având ca temă „Epoca Mihai Viteazul“. Altă expoziţie cu tema „Mihai Viteazul şi Bănia“ va fi găzduită de Casa Băniei, începând cu ora 12.00. Câştigătorii „Galei Micilor Artişti“, concurs organizat de Clubul Arti în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, vor fi premiaţi de la ora 15.00 la Teatrul Liric „Elena Teodorini“. Ziua se va încheia cu filmul „Buzdugan cu trei peceţi“, ce va rula în Piaţa „Mihai Viteazul“, începând cu ora 20.30.
Filme şi concerte
Programul zilei de vineri deb