Si asta s-a intamplat doar in primele patru luni ale anului in curs. Zeci de persoane au fost condamnate, in ultimul an, la inchisoare pentru furt de energie electrica. Aparatele de masura au fost modificate pentru inregistrarea unui consum mai mic decat cel real. Majoritatea fraudelor au fost identificate la consumatorii casnici. Pierderile in aceste cazuri se ridica la aproximativ peste 1 milion de KWh, iar in cazul contorilor de gaz modificati, pierderile au fost apreciate la 200.000 de m³ de gaze naturale.
Specialistii E.ON au identificat, de la inceputul anului, aproximativ 240 de interventii in scop de frauda la contoare de energie electrica si gaze naturale in judetele din Moldova.
In Bacau, Neamt si Iasi au fost descoperite cele mai multe cazuri de modificare a aparatelor de masura pentru inregistrarea unui consum de energie electrica/gaze naturale mai mic decat cel real. in judetele Suceava, Botosani si Vaslui au fost identificate astfel de situatii doar la contoarele de energie electrica. Aceste cazuri au fost descoperite atat in urma verificarilor realizate la instalatiile de distributie de catre personalul specializat, cat si in urma sesizarilor primite de la clienti.
„Compania noastra efectueaza periodic verificari si atrage atentia persoanelor care consuma sau au intentia de a consuma fraudulos energie electrica si/sau gaze naturale cu privire la riscurile la care se expun. Furtul de energie si/sau gaze naturale constituie infractiune prevazuta si sanctionata de Codul Penal, iar identificarea acestor situatii constituie o preocupare permanenta a companiei noastre, prin echipe specializate. Totodata, interventiile neautorizate si utilizarea unor instalatii improvizate pot genera oricand accidente grave sau incendii, ducand la pierderi de vieti omenesti si pagube materiale importante. Prin urmare, este in interesul consumatorilor si s