Comunitatea de la Pata Rât va primi module container de la primărie, constând în duşuri şi grupuri sanitare, dar şi într-un spaţiu pentru copii.
În aşteptarea banilor europeni pentru integrarea celor 300 de familii de romi de la Pata Rât, administraţia locală face mici investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de igienă a acestora. O licitaţie în acest sens va avea loc luna aceasta, urmând ca în trei luni de la adjudecarea contractului să se monteze containere cu duşuri şi toalete, dar o unitate mobilă de asistenţă, toate racordate la utilităţi.
Administraţia a lansat la finalul lunii aprilie o licitaţie (proiectare şi execuţie) care vizează achiţionare şi amplasare de module (containere) în zona Pata Rât. Este vorba despre trei module cu duşuri şi grupuri sanitare şi a unui modul mai complex, unitate mobilă de asistenţă socială. Acesta din urmă va avea aer condiţionat, obiecte sanitare şi mobilier - 20 de paturi rabatabile, 35 de scaune pliante, o masă pliantă tip grădiniţă, 15 scaune pentru copii de 3-6 ani, rafturi pentru cărţi şi jucării, 10 saltele, covoare şi dulapuri.
Contractul este estimat la 510.000 de lei şi implică realizarea branşamentelor de apă-canal aferente modulelor. Deschiderea ofertelor este programată pe 20 mai, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.
Viceprimarul Anna Horvath a explicat că nu este vorba despe module pentru locuit, ci de soluţii de urgenţă care se impun, mai ales pentru copii din comunitatea de la Pata Rât - duşuri, grupuri sanitare şi un modul de asistenţă socială pentru copii, unde să fie derulate activităţi educative pentru cei cu vârstă preşcolară. „Evident că primăria nu doreşte să permanentizeze situaţia de la Pata Rât, ci să integreze comunitatea. Din discuţiile cu consultanţii internaţionali s-au conturat nişte măsuri de urgenţă care se impun pentru asigurarea unor co