Participare, acţiune, încredere şi unificarea dreptei pentru Europa. Sunt cele patru deziderate ale Consiliului de Reformare a PL, enunţate în cadrul unui manifest al formaţiunii.
Liberalii-reformatori anunţă că vor să participe în continuare la actul guvernării şi lansează un apel de unificare a mişcărilor şi partidelor socio-politice de dreapta cu viziuni pro-europene. De asemenea, reformatorii îşi propun să introducă o serie de schimbări în statutul PL, cum ar fi instituţia co-preşedinţiei la conducerea partidului, cu posibilitatea realegerii pe un termen maxim de 2 ani.
Manifestul „Reformă, Modernizare, Prosperitate” vine în contextul în care „Republica Moldova se află din nou la o cotitură importantă a istoriei sale moderne”, iar partidele de dreapta „au cochetat cu ideea naţională fără să îi dea esenţă prin politici reale”, fapt ce a pus în pericol parcursul european al ţării, susţin reformatorii.
În manifest, aceştia explică circumstanţele în care s-a ajuns la scindarea partidului, la 12 aprilie 2013, şi formarea unui Consiliu ad-hoc de reformare a liberalilor.
„Am solicitat expres declanşarea proceselor interne pentru reformarea Partidului Liberal şi restabilirea în viaţa internă de partid a principiilor autentic liberale, bazate pe respect, competenţă, devotament faţă de cauza naţională, principialitate şi consecvenţă în realizarea obiectivelor de democratizare şi europenizare a societăţii Republicii Moldova. Procesele negative din interiorul partidului ne determină să procedăm cu fermitate şi ne obligă să acţionăm în consecinţă”, declară membrii grupului reformator.
Consiliul reiterează necesitatea reformării PL şi a clasei politice, precum şi menţinerea cursului de integrare europeană a ţării. “Noi putem demonstra profitorilor, rătăciţilor şi vânzătorilor de partide politice ce înseamnă unitate într-un stat pe care preti