Medicii nutriţionişti trag un semnal de alarmă. Unul din zece copii are greutatea unui adult şi acest aspect clasează România pe locul trei în Europa la capitolul obezitate infantilă.
Doctorii susţin că micuţii au ajuns supraponderali pentru că părinţii lor s-au orientat către produse de tip fast food, lăsând la o parte mâncarea sănătoasă. Pe locul întâi în acest top se clasează Grecia, urmată de Croaţia, scrie libertatea.ro.
Alimentaţia nesănătoasă este dublată în multe cazuri de sedentarism, iar efectul este de asemenea obezitatea.
“Românii, din păcate, au împrumutat mult din ceea ce era prost în stilul de viaţă al vest-europenilor, pentru că ei au început să se schimbe, au început să înţeleagă că este mult mai bine să nu mai fie obezi, e mult mai bine să mănânci mai multe fructe, legume, carne de peşte şi pui, mai puţin carne de porc şi de vită, ceea ce la noi încă se continuă, încât românii sunt obezi din ce în ce mai mult, obezitatea s-a dublat anul trecut faţă de ce era acum 7 ani. Problema e că sunt sedentari, că mănâncă mult la fast-food, că mănâncă prost”, a arătat preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, Maria Dorobanţu, scrie emaramures.ro.
Un alt factor îngrijorător este consumul foarte ridicat de sare, care se găseşte în aproape toate produsele pe care le consumăm. Dacă în mod normal, o persoană are nevoie de 6 grame de sare în alimentaţie, românii mănâncă în medie mai mult decât dublu, peste 12 grame, iar acest lucru duce în mod inerent la boli precum hipertensiunea, iar, în timp, la atac de cord sau atac vascular cerebral.
Comentarii.
Medicii nutriţionişti trag un semnal de alarmă. Unul din zece copii are greutatea unui adult şi acest aspect clasează România pe locul trei în Europa la capitolul obezitate infantilă.
Doctorii susţin că micuţii au ajuns supraponderali pentru că părinţii lor s-au orientat c