EVALUARE PILOT din 9 mai pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. De mâine şi până în 23 mai, Ministerul Educaţiei dă startul pentru EVALUARE PILOT, metodologiile şi lista unităţilor de învăţământ unde vor avea loc acestea fiind publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a publicat, pe site-ul www.edu.ro, metodologiile de organizare pentru EVALUARE PILOT, astfel încât să verifice competenţele fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.
Evaluările vor avea loc în perioada 9-23 mai, prin administrări pilot, pe un eşantion de elevi stabilit la nivel naţional, respectiv 86 de şcoli pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a şi 86 de şcoli pentru clasa a VI-a. Lista acestor unităţi de învăţământ a fost publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei.
Eşantionul pentru EVALUARE PILOT a fost realizat de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), astfel încât fiecare tip de evaluare să fie administrat în unităţi de învăţământ distincte, a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.
Testele care vor fi administrate, precum şi baremele de corectare aferente sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.
La clasa a II-a, acestea conţin două secţiuni, care vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor şi, respectiv, competenţe de matematică.
"Rezultatele obţinute la evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea lor în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor/ tutorilor legal instituiţi asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate", a precizat MECTS, referitor la EVALUAREA PILOT.
La finalu