Mare atenţie dacă aţi decis să ieşiţi la iarba verde! Căpuşele fac victime în fiecare zi. Medicii spun că sunt luaţi cu asalt de oameni care se plâng că au fost muşcati de căpuşe, iar zilele trecute numărul acestora a fost destul de mare.
Cei care au ieşit zilele acestea la iarbă verde s-au „luptat” cu ţânţarii, dar şi cu căpuşele care au invadat spaţiile verzi ale oraşului şi cele din împrejurimi. Mai multe persoane au ajuns la spital, după ieşirile la grătar de 1 Mai, acuzând muşcături de căpuşe. Aşa că aceste insecte au fost un alt motiv pentru care 50 de persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Adriana Bratosin.
Cei care vor să-şi petreacă zilele libere în spaţii verzi, trebuie să se ferească cum vor putea de insecte. Medicii le recomandă celor care ies la iarbă verde să nu poarte haine subţiri, în special în zonele împădurite umede. Este bine de evitat deplasarea în zone cu tufişuri umede sau pe sub arbori, unde riscul de a găsi colonii de căpuşe este sporit.
Copiii, cei mai expuşi
Copiii sunt cei mai expuşi din cauza locurilor de joacă aflate în parcuri sau alte spaţii verzi. Pentru cei mici, riscul de a fi muşcat de căpuşe este crescut, mai ales că aceştia nu realizează că au fost muşcaţi, întrucât căpuşele secretă înainte o substanţă anestezică şi înţepătura nu se simte. Căpuşele se pot găsi atât în grădina casei, în parcuri publice, terenurile de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure şi pe animale de casă (câini şi pisici). Căpuşa adultă poate fi văzută cu ochiul liber şi trebuie scoasă imediat, iar nimfele (puii de căpuşă) arată ca un punct negru cât un vârf de ac. Medicii le recomandă celor care suspectează că au fost muşcaţi de căpuşe să solicite control medical. „În cazul apariţiei unei pete sa