Clujenii în vârstă de peste 18 ani și mai ales cei maturi sunt așteptați să se înscrie ca voluntari la cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Organizatorii promit experiențe de neuitat, oameni interesanți de cunoscut și multe filme de văzut.
Peste 400 de persoane au participat ca voluntari la fiecare din ultimele ediții ale festivalului. Greg Smith, un cetățean american în vârstă de 63 de ani, stabilit la Cluj-Napoca în urmă cu șapte ani, a fost cel mai vârstnic voluntar la ediția din 2012 și îi îndeamnă și pe alții să ia parte la o asemenea aventură. „Pentru mine a fost o experiență plăcută, am cunoscut oameni interesanți și m-am simțit foarte bine. M-am implicat în organizarea evenimentelor artistice asociate festivalului și, în plus, am văzut o mulțime de filme”, povestește acesta. Cinefil pasionat, Greg consideră că în România sunt multe persoane în vârstă care nu-și dau seama că există multe lucruri pe care le pot face ca să-și înfrumusețeze viața.
„TIFF-ul este unul din evenimentele pentru care oamenii în vârstă merită să iasă din casă- aici pot întâlni alți oameni cu care să-și petreacă timpul împreună, să facă ceva bun și să se bucure de viață. E o perioada scurtă, nu e un angajament pe termen lung”, a completat el.
Înscrierile pentru voluntari se realizează online, prin completarea formularului de pe www.tiff.ro/echipa/voluntari și încărcarea CV-ului și a unei fotografii. Termenul de înscriere este 12 mai, urmând ca în zilele următoare să se desfășoare interviurile individuale, pentru ca fiecare voluntar să-și găsească locul potrivit.
„Încurajăm să se înscrie mai ales persoanele mature, pentru care este o ocazie bună să cunoască oameni noi și să facă parte dintr-o comunitate. Este un schimb de experiență - și ei învață de la noi, și noi învățăm de la ei”, a declarat Sabrina Herlo, c