Autorităţile sanitare americane avertizează că au fost descoperite două persoane infectate cu o nouă bacterie a gonoreei. De fapt, este o revenire... Superbacteria sexului, numită H041, a fost semnalată în Japonia în urmă cu doi ani. Acum ea revine în actualitate în Hawai. Este vorba despre o suşă foarte rezistentă a gonoreei, a doua infecţie cu transmitere sexuală, ca frecvenţă. Autorităţile sanitare americane au tras un semnal de alarmă, deoarece medicii se tem că noua bacterie este rezistentă la antibiotice şi poate fi la fel de periculoasă ca HIV, virusul SIDA.
Medicul american Alan Christianson a vorbit la canalul de televiziune CNBC subliniind că persoanele contaminate cu această suşă a gonoreei ar putea dezvolta un şoc septic letal în doar câteva zile”, ceea ce explică de ce Centers for Disease Control and Prevention a solicitat deja Congresului SUA de a aloca 50 milioane de dolari pentru a pune la punct de urgenţă un nou antibiotic care sa facă faţă superbacteriei.
Trebuie să ştim că gonoreea este o boală cu transmitere sexuală foarte răspândită care se caracterizează prin leziuni dureroase şi scurgeri. Gonoreea este cauzată de bacteria Neisseria gonoree şi se ia în timpul unui act sexual (vaginal, anal, oral) cu un partener infectat. O femeie însărcinată poate transmite boala copilului în timpul naşterii.
Gonoreea poate fi transmisă în orice moment de o persoană infectată cu Neisseria gonoree, indiferent dacă acea persoană are sau nu simptome. O persoană bolnavă este contagioasă până la efecturea tratamentului. Dacă o persoană a avut gonoree nu este protejata împotriva unei viitoare infecţii.
Autorităţile sanitare americane avertizează că au fost descoperite două persoane infectate cu o nouă bacterie a gonoreei. De fapt, este o revenire... Superbacteria sexului, numită H041, a fost semnalată în Japonia în urmă c