Cumperi numai sare extrafină, în ideea că dacă a fost procesată mai mult, e mai sănătoasă? Greşeşti, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti: tocmai procesul de fabricare face ca acest tip de sare să fie periculos! Cumperi numai sare extrafină, în ideea că dacă a fost procesată mai mult, e mai sănătoasă? Greşeşti, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti: tocmai procesul de fabricare face ca acest tip de sare să fie periculos!
Sarea de masă este un produs rafinat, care provine din sarea veritabilă naturală, şi trece prin procesul de recristalizare. Prin această procedură, sunt îndepărtate peste 90 de elemente minerale benefice pentru sănătate (potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, cupru etc.) şi rezultă un produs industrial devitalizat.
Urmarea? Consumând zi de zi şi în exces sare superrafinată, ne expunem la afecţiuni severe: hipertensiune arterială, infarct de miocard, accident vascular cerebral, osteoporoză, calculi renali sau biliari etc.
“E timpul să conştientizăm diferenţa dintre cele două categorii de sare. Şi anume: cea rafinată, recristalizată, albă, aditivă, periculoasă şi sarea naturală, nerafinată, extrem de benefică sănătăţii”, punctează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Găseşti, în supermarketuri şi în magazinele cu produse naturiste, mai multe sortimente de sare veritabilă naturală nerafinată, pentru toate buzunarele: sare gemă din munţii Himalaya (de culoare trandafirie, are proprietăţi energizante, remineralizante, antifungice, antiparazitare şi nu conţine iod); sare Sandling (are aceleaşi proprietăţi ca sarea de Himalaya); sare de mare integrală, iodată natural, printr-un adaos de alge marine sub formă de pulbere, extrem de bun pentru sănătate (prenatal - previne apariţia cretinismului la făt - şi postnatal - a