Este greu de imaginat o viata fara hartie igienica, insa multi oameni nu se gandesc la pericolele ascunse in acest produs.
Potrivit insurancequotes.org, majoritatea populatiei de pe glob considera ca hartia igienica ne fereste de anumite boli si bacterii, insa studiile arata ca alternativele, precum bideurile, sunt mai eficiente si lipsite de astfel de pericole.
Substantele chimice care se regasesc intr-o rola de hartie igienica te vor surprinde, insa intr-un mod neplacut, mai scrie sursa citata.
De exemplu, rola de hartie contine Bisfenol A (BPA), un compus care este asociat cu cresterea riscului aparitiei cancerului, bolilor cardio-vasculare si a infertilitatii.
Insa principala problema este faptul ca oamenii consuma o mare cantitate de hartie igienica. Mai exact, in fiecare zi, 27.000 de copaci "dispar" in toaleta.
Dar daca fiecare familie ar schimba patru role de hartie igienica traditionala cu cea realizata din hartie reciclata, atunci am putea salva un milion de copaci si peste 1.380 de litri de apa.
Ce impact are aceasta industrie asupra omului si a mediului:
- Intr-adevar, hartia igienica si sapunul au un rol important in evitarea unor epidemii, de exemplu de holera, insa nu iti protejeaza mainile 100% de bacterii. In plus, hartia reciclata poate contine BPA.
- Oamenii folosesc, in medie, 20.000 de bucati de hartie igienica pe an, ceea ce inseamna ca pe parcursul vietii o persoana foloseste hartie provenita de la 384 de copaci. Daca acestia nu ar fi taiati, ei ar reusi sa absoarba dioxidul de carbon emanat de o masina pe o distanta de 9,9 milioane de mile (aproximativ 16 milioane de kilometri).
- In fiecare zi, omenirea consuma 27.000 de copaci sub forma hartiei igienice. De fapt, unii analisti considera ca a consuma acest produs dauneaza mai mult mediul