Laura Codruţa Kovesi a fost audiată astăzi de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul procedurii de avizare pentru funcţia de procuror şef al Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA). Ea a primit aviz pozitiv, cu majoritate de voturi. Sursa: EVZ
1 /.
Secția pentru procurori din cadrul CSM a avizat propunerile făcute pentru numirile în funcțiile din parchete. Cu majoritate de voturi au primit aviz pozitiv atât procurorul Tiberiu Nițu, nominalizat la funcția de procuror general al României, cât și Bogdan Licu, Codruț Olaru, Codruța Kovesi, Alina Bica, Georgiana Hosu.
Interviul Laurei Codruța Kovesi, propusă pentru șefia DNA
Printre cele mai importante precizări făcute de Laura Codruţa Kovesi în faţa Secţiei de procurori din CSM se numără înfiinţarea în cadrul DNA a unei structuri de poliţie specializate în investigaţii financiare, pentru identificarea bunurilor persoanelor cercetate. Structura va fi formată din poliţişti având ca atribuţii principale realizarea de investigaţii financiare pentru identificarea bunurilor persoanelor cercetate, care pot fi indisponibilizate prin aplicarea măsurii sechestrului sau alte măsuri asiguratorii. Laura Codruţa Kovesi a susţinut, în cadrul interviului, că va face o prioritate, dacă va fi desemnată şef al DNA, din investigarea cauzelor care vizează fraude cu fonduri europene şi achiziţii publice.
Totodată, Kovesi a spus că va efectua o analiză a dosarelor vechi din DNA, definind "dosar vechi", în accepţiunea CSM, ca dosar mai vechi de un an de la înregistrare sau mai vechi de şase luni de la începerea urmăririi penale.
Despre convorbirile telefonice
Candidatul la funcţia de procuror-şef al DNA a mai spus că vrea să implementeze un mecanism prin care procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice să aibă un regim special.