Deşi a fost implementat acum patru ani la Primăria Timişoara, sistemul de pontaj electronic continuă să işte controverse. Conform Sindicatului Primăriei, acesta nu ar fi trebuit să fie pus în aplicare fără să existe un acord scris de la toţi angajaţii Municipalităţii. Reprezentanţii Sindicatului Funcţionarilor Primăriei Timişoara mai spun că argumentul cu care s-a reuşit “trecerea” achiziţiei acestui sistem prin Consiliul Local ar fi fost falsă, lucru dovedit ulterior.
Un sistem cu întreţinere de 28.000 de lei
Acum patru ani, când a fost introdus sistemul de pontaj electronic la Primăria Timişoara, au existat destul de multe controverse legate de oportunitatea achiziţiei. Conform informaţiilor vehiculate atunci, sistemul costase 57.000 de lei, adică peste 13.000 de euro. Acesta înlocuise vechiul sistem, pe bază de cartele, care a fost introdus în 1999 şi a funcţionat timp de aproape un deceniu. Printre motivele schimbării vechiului sistem s-a numărat şi suspiciunea că o cartelă se putea împrumuta unui coleg, care să o treacă prin sistemul de pontaj. Cheltuiala făcută de Primărie nu s-a oprit însă la achiziţia în sine. Anul trecut, Primăria încheia un contract de întreţinere şi dezvoltare a sistemului informatic de pontaj electronic prin negociere fără anunţ de participare, motivând că “serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”: Suma pentru care s-a bătut palma a fost de 28.612 lei.
„Sistemul nu ar fi trebuit să funcţioneze fără acordul tuturor angajaţilor”
De la început, din 2009, când a fost instalat acest sistem nou, acesta a fost contestat de o parte din funcţionarii Primăriei şi de Sindicatul Funcţionarilor Publici din Municipalitatea timişoreană. Atunci a fost realizată şi o listă de semnături cu cei care nu erau de a