Opiniile apărute în presa occidentală privind turismul pentru beneficii sociale pot fi puse pe seama contextului electoral din ţările respective. O spune la RFI şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu. El precizează că turismul social nu poate fi legat doar de români şi bulgari.
Niculae Idu consideră că "e vorba de opiniile apărute în anumite tipuri de mass-media ale unor oameni politici aflaţi într-un anumit stadiu al ciclului electoral. Cred că despre asta vorbim. Nu vorbim despre opinia oficială a unui Guvern. Acesta este un joc care sper ca gradual să dispară la nivelul Uniunii Europene, pentru că el se practică de mult timp, adică una spunem la Bruxelles şi alta spunem acasă".
Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România declară că "turismul din raţiuni de natură socială, dacă el există şi el există, nu implică în mod esenţial doar românii şi bulgarii, este un spectru mult mai larg. Dacă se face o analiză serioasă, se constată că de fapt aici vorbim chiar despre cetăţeni din afara spaţiului european, din spaţiul extra-comunitar. Haideţi să nu absolutizăm nici această componentă".
"Asta nu înseamnă că trebuie să trecem cu vederea, că trebuie să nu observăm că există anumiţi cetăţeni români, care fac inclusiv acest lucru şi care creează probleme în unele state membre, care au un anumit sistem cultural şi un anumit simţ al respectului faţă de lege şi de ordine. Dar asta nu înseamnă că toţi cetăţenii români trebuie văzuţi din această perspectivă şi că există cred eu intenţii serioase ale unor guverne de a impune restricţii serioase cetăţenilor români şi cetăţenilor bulgari", conchide Niculae Idu. Niculae Idu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre turismul pentru beneficii sociale
Opiniile apărute în presa occidentală privind turismul pentru beneficii sociale pot fi puse pe seama contextului electoral din ţări