Nu mai puţin de 24 de oaspeţi vor sosi în România cu ocazia Salonului de Carte Bookfest, ediţia 2013, din partea invitaţilor de onoare: Germania, Austria şi Elveţia – ţări prezente la Bucureşti sub umbrela proiectului “Trei ţări, aceeaşi limbă”. Numărul impresionant al invitaţilor, precum şi al evenimentelor promit să facă din proiectul “Trei ţări, aceeaşi limbă” cea mai spectaculoasă prezenţă la Bucureşti din istoria programului.
Iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întîlnească la ediţia de anul acesta a Salonului de Carte Bookfest pe laureaţii Premiului Naţional al Cărţii din Germania – Uwe Tellkamp şi Katharina Hacker, pe laureatul Cărţii anului 2011 din Elveţia – Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanţi prozatori austrieci ai momentului – Michael Stavari şi Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) şi Christian Haller (Elveţia) – prozatori de limbă germană îndrăgostiţi de România şi preţuiţi de cititorii autohtoni, precum şi pe trei dintre reprezentanţii generaţiei tinere de prozatori de limbă germană – Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) şi Jolanda Pinel (Elveţia).
Boris Buden, cunoscut deopotrivă ca scriitor, filosof şi teoretician cultural, născut în Croaţia şi stabilit la Berlin, se află de asemenea pe lista invitaţilor de onoare la Bookfest 2013, unde va lua parte la o masă rotundă. Simon Geissbühler, istoric, specialist în problematica celui de al Doilea Război Mondial, îşi va prezenta la Bookfest două titluri traduse în limba română.
Prezenţa la Bucureşti a lui Kirsten Boie, poate cea mai cunoscută autoare de literatură pentru copii şi tineret de limbă germană a momentului, laureată a zeci de premii literare, va fi, cu siguranţă, una dintre surprizele programului dedicat copiilor la Bookfest. Ei i se alătură austriaca Renate Habinger, una dintre cele mai promiţătoare ilustratoare de car