Ieri, aproape de ora prânzului, un ieşean a protestat în faţa Palatului Administrativ din Iaşi. Protestatarul este Maricel Postolache, un ieşean în vârstă de 57 de ani, care susţine că a fost lăsat fără loc de muncă în mod abuziv, acesta activând până în 2003 ca mecanic la Autobuzul SA, actualul RATP Iaşi.
„Am multe nemulţumiri. Am 18 maşini... sunt proprietarul Palatului Administrativ, a Palatului Roznovanu, numai că nu pot intra în ele. Am trăit în Iaşi, doar că mi-au furat identitatea“, a spus protestatarul pe un ton ironic.
Bărbatul susţine că deşi a obţinut în instanţă dreptul de reintegrare pe funcţie, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, actul judecătoresc nu a fost respectat. Acesta a mai menţionat că s-a adresat autorităţilor locale cu problema sa, însă atât conducerea Prefecturii cât şi a Primăriei Iaşi l-au tratat cu indiferenţă şi dispreţ. „Neonaziştii au încercat să mă înlăture printr-o fraudă. Eu am lucrat mai bine de 30 de ani la ceea ce e în prezent este cunoscut ca RATP, iar în 2003 m-au dat afară pe nedrept. M-au înlăturat pentru că mi-am cerut salariul. Am hotărârea instanţei din care reiese că trebuie să mă repună în funcţie, dar nimeni nu ţine cont de ea. De 10 ani mă lupt cu sistemul. Eu îmi vreau locul de muncă înapoi şi să mi se plătească salariul din 2003 şi până în prezent“, a specificat Maricel Postolache. Potrivit motivelor prezentante în instanţă de reprezentanţii SC Autobuzul SA Iaşi, în 2003, acesta (Maricel Postolache) ar fi instigat salariaţii firmei de transport public călători la un conflict pentru a li se acorda drepturile salariale, însă nemulţumirea angajatului Postolache ar fi fost cu privire la neacordarea unor sporuri, iar situaţia creată putea conduce la producerea unor pagube. Totodată, reprezentanţii firmei au mai susţinut că Maricel Postolache a fost sancţionat disciplinar în repetate rânduri pentru