Spațiile pline altădată de oameni veniți să vorbească la telefonul cu fise, să plătească facturile sau să rezolve diferite probleme legate de telefonul fix au acum lacătul pe ușă, fiind închise de ani de zile.
Progresul tehnologiei și folosirea mobilelor au îngropat serviciile de telefonie fixă, atât de populare în trecut.
Pentru a-și rentabiliza activitatea, opertatorul Romtelecom scoate la vânzare, prin licitație publică, o parte din portofoliul său imobiliar.
Proprietăţile de vânzare se află în 17 judeţe, inclusiv Bucureşti, și Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Calaraşi, Constanţa, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.
“Decizia de a vinde o parte a proprietăţilor Romtelecom a fost luată pentru a se realiza o optimizare a resurselor, dar şi pentru a reduce din complexitatea portofoliului imobiliar al companiei. Această decizie face parte din programul companiei de a-şi îmbunătăţi performanţele şi a se concentra pe operaţiuni specifice domeniului său principal de activitate”, susțin reprezentanții companiei.
Cine poate participa la licitații
La licitațiile organizate de Romtelecom pot participa persoane fizice și juridice, asociații și fundații, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate sau chiar statul român.
Garanția de participare este 7% din prețul de pornire al licitației. În cazul în care ofertantul câștigă licitația, garanția se consideră plată parțială din prețului bunului cumpărat. În caz contrar, aceasta este restituită participantului.
Câștigătorul licitației are obligația să semneze contractul de vânzare și să achite prețul imobilului adjudecat, în termen de maxim de 30 zile de la data comunicării rezultatului. În cazul în care nu se întâmplă acest lucru, va pierde suma depusă ca garanție