Faptul că oficialii Uniunii Europene au pus gând rău micilor româneşti, aceştia dorind chiar interzicerea acestora de pe grătarele românilor din cauza bicarbonatului de sodiu pe care îl conţin aceştia, le dă frisoane şi eurodeputaţilor români, care vor să-i salveze de la dispariţie. Faptul că oficialii Uniunii Europene au pus gând rău micilor româneşti, aceştia dorind chiar interzicerea acestora de pe grătarele românilor din cauza bicarbonatului de sodiu pe care îl conţin aceştia, le dă frisoane şi eurodeputaţilor români, care vor să-i salveze de la dispariţie.
Unul dintre aleşii români din Parlamentul European a găsit soluţia ca celebrii mici româneşti să scape de la pieire. Astfel, fiica preşedintelui Traian Băsescu, Elena, spune că dacă aceştia ar fi înscrişi în nomenclatorul produselor tradiţionale, atunci, românii se vor bucura pe vecie de gustul micilor, întrucât, nici un produs tradiţional nu poate fi interzis de către cei de la Bruxelles.
Eurodeputata PDL a postat pe contul de facebook ideea sa de a salva micii româneşti.
"În ultimele zile s-a creat o adevărată confuzie referitoare la posibilitatea ca "micii" să fie interziși în România. De fapt este vorba despre interzicerea folosirii unui aditiv alimentar, bicarbonatul de sodiu - sau E500, care intra în componența "micilor".
Bicarbonatul de sodiu nu este un aditiv dăunător, atât timp cât este folosit în cantități mici, însă el poate ascunde mirosul sau gustul cărnii, în special a celei stricate. Pe de altă parte, bicarbonatul este folosit în rețetele tradiționale de "mici", fiind un ingredient important pentru păstrarea formei și a culorii produsului. Mai mult, bicarbonatul poate fi folosit ca medicament în tratarea unor tulburări gastrice.
Prin intermediul unui Regulament adoptat în 2008 de către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană era autorizată s