Moartea sutelor de peşti mari din lacul de acumulare Ciuşlea nu a survenit din cauza poluării apelor Siretului sau ale lacului mai sus menţionat. Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea susţine că în urma efectuării analizelor de laborator, a reieşit că atât în Lacul Ciuşlea cât şi pe Siret nu a avut loc nicio poluare accidentală cauzată de deversări de substanţe chimice, calitatea apei fiind una bună. „Probele de apă recoltate şi supuse analizelor de laborator au arătat că nu este o poluare accidentală, datorată deversării de substanţe chimice. Indicatorii de calitate arată încadrarea în clasa a II-a de calitate, stare bună a apei, conform Ord. 161/2006 al MMGA. Menţionăm că nu s-a modificat clasa de calitate a Râului Siret“, se arată în comunicatul de presă al SGA Vrancea.
Vă reamintim că sute de peşti de dimensiuni foarte mari au fost descoperiţi morţi pe Lacul de acumulare Ciuşlea. Peştii se aflau deja în stare de putrefacţie. Unul dintre cei care au descoperit peştii morţi pe Lacul Ciuşlea este directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Vrancea, Doru Calistru, care a şi alertat autorităţile. O echipă formată din specialişti de la Direcţia Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Serviciul de Gospodărire a Apelor, Agenţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, Poliţie şi Parchet a mers la faţa locului pentru a afla cauzele care au dus la moartea peştilor.
Specialiştii nu au exclus posibilitatea ca peştii să fi murit în urma braconajului, cunoscut fiind faptul că între lacurile de acumulare Călimăneşti şi Ciuşlea se braconează excesiv, în special în perioadele în care apa este înmagazinată în lacuri, iar nivelul Siretului scade foarte mult.
Moartea sutelor de peşti mari din lacul de acumulare Ciuşlea nu a survenit din cauza poluării apelor Siretului sau ale lacului mai sus menţiona