Când vrei să mănânci la restaurant, nu ar trebui să-ți faci griji cu privire la sănătatea ta și a familiei tale. Dar, unele localuri, nu respectă anumite reguli de igienă, din acest lucru rezultând riscul de îmbolnăvire pentru consumatori. Patronul unui restaurant care a fost invitat în emisiunea celebrului Dr. Oz, a declarat care sunt trucurile care te ajută să alegi restaurantul potrivit.
O baie murdară = o bucătărie murdară
Înainte de a comanda, mergi la toaletă. Dacă angajații nu au timp și chef să mențină această încăpere curată, fii sigur că și bucătăria este la fel.
Soluția: pleacă imediat din acel restaurant!
Lămâile sunt la fel de murdare ca podeaua
Cele mai multe restaurante nu spală lămâile. Ele stau în baxurile în care au fost transportate până când ajung în pahare sau în farfurii. Astfel, riscul dezvoltării bacteriilor este foarte mare. Dr. Oz a descoperit, în urma unui test, că 5 din 5 lămâi (din 5 restaurante diferite) au fost acoperite cu germeni, mucegai, bacterii, stafilococi și candidoză (tipul care se găsește în gură și vagin).
Soluția: comandă lămâia întreagă (sau jumătate), într-o farfurie și stoarce sucul, asigurându-te că acesta nu atinge coaja, după care spală-te bine pe mâini.
Meniul zilei nu este cea mai bună alegere
De cele mai multe ori, bucătarii folosesc ingredientele rămase din zilele precedente pentru a prepara meniul zilei. De asemenea, știind că va fi comandat de foarte multă lume, prețul va fi mai mare decât de obicei.
Soluția: dacă meniul zilei te atrage atât de mult, întreabă chelnerul tot ce vrei să știi despre preparate și nu comanda niciodată pentru cina din zilele de Duminică.
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Adevărul despre shaorma
Când vrei să mănânci la restaurant, nu ar trebui să-ți faci griji cu privire la sănătatea ta