TIMIȘOARA. Ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni și a constatărilor efectuate în teren, polițiștii locali au organizat și desfășurat acțiuni comune cu reprezentanții Regiei Autonome de Transport Timișoara, pentru prevenirea și combaterea faptelor contravenționale, de la călătoria fără bilet, depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe mijloace de transport în comun, a persoanelor care aruncă deșeuri în aceste mijloace, fac scandal, consumă alcool, deteriorează mijloacele. Numai în anul 2012 au fost organizate 141 de acțiuni pe această linie, fiind aplicate un număr de peste 4.000 de sancțiuni contravenționale. Trebuie menționat faptul că furturile din buzunare, din poșete, genți etc au făcut obiectul unor acțiuni comune ale Poliției Locale și Poliției Municipiului Timișoara, deoarece aceasta din urmă are un departament specializat pe acest domeniu, care lucrează profesionist, conform atribuțiilor pe care le are, Poliția Locală având rolul doar de a sprijini, de a lua măsuri în momentul în care constată o faptă în flagrant și evident, prin acțiunile organizate cu polițiști locali în uniformă, așa cum prevede legea, de a preveni comiterea unor astfel de fapte. Probarea faptelor de furturi este un procedeu complex, care presupune mijloace specifice de care dispune numai Poliția Națională, care de altfel răspunde și de finalitatea acțiunilor organizate.
Poliția Locală Timișoara acționează strict pe baza Legii 155/2010 și ținând cont de prevederile HG 1332/2010, precum și în baza hotărârilor de Consiliu Local care prevăd și sancționează faptele contravenționale săvârșite pe raza municipiului Timișoara.
TIMIȘOARA. Ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni și a constatărilor efectuate în teren, polițiștii locali au organizat și desfășurat acțiuni comune cu reprezentanții Regiei Autonome de Transport Timișoara, pentru prevenirea și c