Guvernul României va investi, începând de luna viitoare, 1,65 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de aducţiune a apei şi alte 2,7 milioane de lei pentru drumurile comunale din zonă. Totodată, urmează ca după finalizarea documentaţiei necesare să fie oferite fonduri şi pentru sistemul de canalizare al localităţii.
Guvernul a decis să facă aceste investiţii după ce Viscri, supranumit şi satul prinţului Charles a fost vizitat de nu mai puţin de 10.000 de turişti străini. Pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori este nevoie şi de drumuri şi utilităţi nu doar de imaginea pitorească a satului transilvănean.
Viscri s-a dezvoltat enorm după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o prorpietate în zonă. Viscri a ajuns de la un sat izolat la o veritabilă atracţie turistică.
Satul Viscri numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, de altfel fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Frumuseţea locului a atras atenţia fundaţiei Mihai Eminescu Trust patronată de prinţul Charles, care a renovat biserica şi alte câteva case din zonă dându-le strălucirea de altă dată. Izolarea, dar şi absenţa altor ocupaţii în afară de agricultură, au făcut ca pe la sfârşitul anilor ‘90 să apară proiectul Şosete din lână naturala din Viscri, iniţiat de doi nemţi stabiliţi aici.
Şosetele croşetate din vechi pulovere de lână de către femeile din sat erau la început date în schimbul alimentelor (zahăr, ulei sau pâine). Cum grămada de şosete a început să crească din ce în ce mai mare, cu timpul trocul s-a transformat într-un adevărat proiect la care participă 125 de femei din sat. Ţărăncile tricotează aproximativ 10.000 de perechi de şosete, mănuşi, căciuli, pulovere sau papuci de pâslă care ajung la depozitul central din Naumburg Germania, de unde se vând în toată ţara.
De l