Reprezentanţii a cinci firme coreene din domeniul instalaţiilor electrice sau al telefoniei mobile s-au întâlnit, timp de aproape opt ore, cu potenţiali parteneri de afaceri din Ardeal.
Dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi Coreea de Sud au cunoscut un nou episod ieri, la Cluj-Napoca, acolo unde o delegaţie formată din opt oameni de afaceri şi membri ai primăriei din oraşul Suwon au fost în vizită de lucru în capitala Transilvaniei. Aceştia, reprezentanţi ai unor firme din domeniul instalaţiilor electrice, aparatură de mixaj muzică, arhivare şi sterilizare, dar şi a unor companii care se ocupă cu accesorii de telefonie mobilă s-au interesat de potenţialul acestei pieţe atât la Cluj, cât şi în Transilvania. Evenimentul, numit “Business Matchmaking Româno-Coreean” a ajuns la a 10-a ediţie şi, dacă până acum au fost purtate discuţii referitoare la energie, optică sau decoraţiuni, de data aceasta s-a luat în calcul, în principal, domeniul electric şi cel al telefoniei mobile. Oaspeţii veniţi de la Suwon, oraş înfrăţit cu Clujul, le-au arătat ultimele noutăţi de pe această piaţă reprezentanţilor câtorva firme de profil din Ardeal şi au încercat să-i convingă pe aceştia de necesitatea producerii unor astfel de aparate şi în România. Astfel, timp de aproximativ opt ore, în cadrul evenimentului organizat la sediul primăriei clujene, oamenii de afaceri din Coreea de Sud şi Transilvania au încercat să ajungă la un numitor comun cu privire la eventuale investiţii în această parte a României.
Emil Boc le-a urat bun venit
Înainte, însă, de discuţiile propriu-zise, primarul Clujului, Emil Boc, le-a promis membrilor delegaţiei din Asia sprijinul autorităţilor locale clujene în găsirea celor mai bune soluţii economice din care să profite atât România, cât şi Coreea de Sud. “Primăria clujeană va sta la dispoziţia dumnevoastră şi va încerca să fie un f