Lîngă căruciorul cu probe, inculpaţii din Dosarul Transferurilor s-au străduit să puncteze la impresia artistică
După şapte ani de la declanşarea anchetei, avocaţii inculpaţilor din Dosarul Transferurilor au cerut încă o amînare, “un scurt termen”. Motivul: să-şi pregătească apărarea. Judecătorii le-au acordat încă o săptămînă. Chiar e un termen scurt, comparativ cu celelalte peste 30 de amînări din Dosarul Transferurilor.
După şapte ani de la declanşarea anchetei, oficialii de la Rapid au descoperit, ca prin minune, încă o expertiză contabilă, un înscris. Au cerut să fie inclusă şi foaia asta în dosarul cu mii de foi. După şapte ani de la declanşarea anchetei, Ioan Becali a venit la Înalta Curte să ceară experţi din Olanda şi, pînă ajung aceştia, ca “să se certe cu procurorul”. Dintre toate cererile formulate de inculpatul Becali, cea mai semnificativă pentru raportul om de fotbal - justiţie este aceasta: “Aş vrea să vorbesc fără să se consemneze”. Într-o republică ideală, capii fotbalului şi-ar dori să vorbească la tribunal cum vorbesc la televizor. În republica asta ideală, n-ar fi nici o diferenţă între a bate cîmpii şi a tranzacţiona terenuri.
După şapte ani de la declanşarea anchetei, inculpaţii audiaţi la Înalta Curte au susţinut, pe rînd, că n-au “nici o legătură”, “nici un amestec” cu faptele din Dosarul Transferurilor. Ioan Becali şi-a mărturisit o avîntată încredere în generozitatea justiţiei spaniole: “Singura fărădelege comisă de mine a fost în Spania”. Victor Becali a spus că el n-a făcut decît “să prezinte unor societăţi oportunităţi de afaceri”.
Cristi Borcea s-a recomandat drept un mare absent de la tot ce s-a întîmplat la Dinamo, în timp ce ocupa funcţiile de director sportiv, director executiv şi director general. Cînd se realizau transferurile care asigurau “80 la sută din veniturile echipei”, Borcea era “în concediu” sau