Oferta din magazine e atât de variată, încât îţi e greu, uneori, să te decizi pe care să îl cumperi. Aşa că optezi... pentru preţul cel mai bun? E un criteriu important pentru oricine, dar nu e bine să fie şi singurul. Mai există câteva lucruri de care ar fi bine să ţii cont, ca să nu regreţi când ai ajuns acasă cu noua ta achiziţie. Oferta din magazine e atât de variată, încât îţi e greu, uneori, să te decizi pe care să îl cumperi. Aşa că optezi... pentru preţul cel mai bun? E un criteriu important pentru oricine, dar nu e bine să fie şi singurul. Mai există câteva lucruri de care ar fi bine să ţii cont, ca să nu regreţi când ai ajuns acasă cu noua ta achiziţie.
1. În funcţie de spaţiu
În camerele mici sunt recomandate covoare care acoperă cât mai mult podeaua, fiindcă astfel se creează impresia de spaţiu. Respectă, însă, regula care cere să rămână liberi minimum 20 cm între covor şi perete sau mobile, pe toate lateralele. În încăperile mari (aşa cum e livingul) arată bine covoarele de dimensiuni reduse – unul sau mai multe, în funcţie de spaţiu, dar cu grijă să nu supraîncarci decorul.
2. Forma contează
Covoarele rotunde sau ovale dau ritm şi veselie spaţiului, aşa că sunt potrivite într-un hol mai mare, în camera de zi şi în camera copiilor. În dormitor e de preferat un covor dreptunghiular, pe care calci direct în momentul când te dai jos din pat.
3. Culorile ideale
Pentru holuri şi alte locuri de trecere sunt practice covoarele şi traversele în culori neutre, nepretenţioase: gri, negru, maro, tonuri de muştar. În camere de zi mici, “dau bine” covoarele în culori deschise, fiindcă măresc spaţiul vizual. Iar atmosfera odihnitoare a dormitorului e completată de un covor în culori calde.
4. Atenţie la model
Dacă pereţii sau tapiţeria mobilierului au o textură încărcată (imprimeuri complicate, combinaţii de culori etc.), un cov