Alina Bica, avizată pozitiv pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, a dat dovadă, de-a lungul activităţii profesionale, de spirit de iniţiativă şi deschidere faţă de noi tehnici şi investigare a infracţiunilor, arată Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în motivare.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) notează în motivare că Alina Bica, propusă pentru şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, are o vechime ca procuror de 16 ani şi patru luni, nu a fost sancţionată disciplinar în ultimii trei ani de activitate şi a fost apreciată cu calificativul "foarte bine" la ultima evaluare.
Din conţinutul proiectului de management prezentat de Bica, precum şi din prestaţia la interviul în faţa Secţiei pentru procurori a CSM "rezultă că aceasta a dat dovadă de profesionalism, de o bună cunoaştere a sistemului judiciar şi a problemelor reale cu care se confruntă acesta, în special în ceea ce priveşte activitatea DIICOT, instituţie în cadrul căreia şi-a desfăşurat activitatea în perioadele 2004 - 2009 şi 2012 - prezent", se arată în motivare.
Secţia pentru procurori a CSM a mai notat în document că Bica a indicat măsuri adecvate pentru realizarea obiectivelor pe care le-a formulat în proiect, "în scopul creşterii performanţelor DIICOT" şi "în vederea realizării unui sistem judiciar modern care să se adapteze cerinţelor Uniunii Europene".
Totodată, din modul în care şi-a prezentat proiectul rezultă că Alina Bica "şi-a însuşit capacităţile specifice actului managerial", potrivit motivării CSM.
Alina Bica şi-a prezentat proiectul de management şi a fost intervievată joi în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, care i-a dat aviz pozitiv pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DIICOT.
De asemnea, au primit avize pozitive Tiberiu Niţu, p