Institutul Francez din Cluj-Napoca organizează o serie de dezbateri, desfăşurate sub genericul „Întîlnirilor europene”. Aceste acţiuni au loc de joi, 9 mai, la Cluj-Napoca, Turda şi Bistriţa.
Între orele 10 şi 13, la Sala Mare a Primăriei Turda, a avut loc masa rotundă cu tema ”Gestiunea apei” susţinută de reprezentanţii Companiei de Apă Arieş (CAA) în parteneriat cu participanţii la programul de cooperare multilaterală France-Balkans) Europe du Sud Est condus de Pays de Vichy Auvergne. În continuarea mesei rotunde, oaspeţii francezi împreună cu primarii municipiilor Gherla şi Aiud, Mircea Corăbean, respectiv Mihai Horaţiu Josan, vor prezenta ”Experienţe din colectivităţile locale” .
La această întîlnire mai sunt prezenţi Vasile Nemeş - directorul general al Salinei din Turda, Alexandru Sabău - director general al CAA şi profesorul Flore Pop - de la Facultatea de Ştiinţe Politice, a Universităţii ”Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca.
După pauză cei prezenti vor împărtăşi din experienţele din colectivităţile locale, iar după pauza de prânz vor avea loc vizite în teren la Compania de Apă Arieş şi Salina Turda.
Primul vorbitor al manifestării a fost primarul Tudor Ştefănie care a amintit despre colaborarea dintre cele două ţări România şi Franţa, parteneriat consfinţit la Turda prin înfrăţirea în anul 1992 cu localitatea Angouleme, unul din primele parteneriate pe care o administraţie locală le-a realizat la nivel naţional!
Edilul şef al Turzii a apreciat activitatea Companiei de Apă Arieş angrenată în proiectul european de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi apă uzată din zona Turda - Câmpia Turzii, dar a vorbit cu mândrie şi despre cel mai important obiectiv turistic al judeţeului Cluj - Salina Turda.
"Am pornit de la câteva principii de bază, primele strategii de dezvoltare a localităţii dar şi o strategie de dezvo