“Adio, deocamdată”, de Laurie Frankel
Volumul “Adio, deocamdată”, de Laurie Frankel, a fost publicat în august 2012, a fost vândut deja în 27 de ţări şi a primit propuneri pentru ecranizare. Prin personajul principal, un specialist în computere, romanul ne conduce dincolo de limitele cunoaşterii de azi, spre comunicarea cu morţii prin intermediul unui soft. Sam Elling lucrează pentru o companie de întâlniri pe internet, dar nu reuşeşte să-şi găsească o parteneră. Prin urmare, creează un algoritm prin care oamenii să-şi afle sufletul pereche. Astfel, Sam o cunoaşte pe iubirea vieţii sale, o colegă pe nume Meredith, dar este concediat atunci când compania începe să-şi piardă toţi clienţii. Când Livvie, bunica mult iubită a lui Meredith, moare pe neaşteptate, Meredith cade pradă unei depresii. De data aceasta, Sam concepe un program care îi va permite fetei să comunice cu bunica de parcă nenorocirea nu s-ar fi întâmplat. Pornind de la toată corespondenţa acesteia din urmă – mesaje e-mail, Facebook, Skype – Sam creează o simulare pe computer a lui Livvie, care poate răspunde la e-mail sau videochat ca şi cum ar fi vie. Sam şi Meredith se hotărăsc să pună bazele companiei RePose, ca să-i ajute şi pe alţi oameni care au pierdut pe cineva drag.
“Laurie Frankel prezintă un concept fascinant, pe măsură ce analizează cu subtilitate tema dragostei şi a pierderii în acest roman emoţionant, în care tehnologia forţează limitele inteligenţei artificiale”, scrie Booklist.
Volumul a apărut la editura Trei şi costă 39 de lei.
“Adio, deocamdată”, de Laurie Frankel
Volumul “Adio, deocamdată”, de Laurie Frankel, a fost publicat în august 2012, a fost vândut deja în 27 de ţări şi a primit propuneri pentru ecranizare. Prin personajul principal, un specialist în computere, romanul ne conduce dincolo de limitele cunoaşterii de azi, spre